Šildymo sezonas įsibėgėja, tačiau pakankamai šilti orai tik iš dalies „leidžia taupyki šilumos energiją“. 2016 m. vidutinis šilumos suvartojimas 1kv.m. buvo 7,2kw.m., šiemet jis 7,6kw.m. Didelę įtaką šilumos kiekio suvartojimui esant tokios oro sąlygoms (-5C – +5C), daro dalis nešildomų butų, kurie šilumos energiją „siurbia“ per sienas iš gretimų, besišildančių butų, ko pasėkoje šildomi butai sunaudoja iki 20-30% daugiau šiluminės energijos, nei butai esantys tarp „besišildančių kaimynų“.

Primename, kad nuo 2017 07m. įsigaliojo netolygaus šildymo sąlygos pataisa, pagal kurią butams kurie nesišildo yra taikomas 0,4 koeficientas, kurio nepasiekus, už buto šildymą yra skaičiuojama pagal vidutinį namo šilumos kiekio 1k.m. vidurkį.

P.S. jei butas (~60k.m.) šildosi pagal valstybės įstatymais numatytomis, bei higienos  normose aprašytomis „tinkamomis gyventis sąlygomis, kai gyvenamoje patalpoje palaikoma ~+19C“, vidutiniškai už buto šildymą esant -5 – +5C moka apie 9-12eu, butai kurie nesišildo (nepasiekia minimalaus šilumos kiekio suvartojimo), jiems yra taikoma netolygaus šildymosi sąlyga, ko pasėkoje tenka sumokėti apie 16-20eu. Šildytis ar ne – kiekvieno pasirinkimas (nešildomuose butuose temperatūra siekia ~+18C – žinoma ji iš niekur neatsiranda, fizikiniais skaičiavimais tokius butus šildo apie 4 butai esantys šalia).